Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

Εκδρομές

Η Ανατολική Χαλκιδική συνδυάζει καταγάλανα νερά, καταπράσινα βουνά με μια εκπληκτική κληρονομιά. Απλώς κλείστε τα μάτια σας και βουτήξτε στο βαθύ μπλε ή μυρίστε την φύση.

Διαδρομή του Ακάνθιου Οίνου – Αρχαία Άκανθος

Η διαδρομή του Ακάνθιου Οίνου, στελεχώνει το στοιχείο του νερού της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας. Μέσα από έναν περίπατο στην πόλη της Ιερισσού, θα δούμε το κρασί ως έναν ιστορικοπολιτιστικό κρίκο ανά τους αιώνες. Η εξόρμηση μας θα ξεκινήσει με έναν ελαφρύ περίπατο στο μονοπάτι της Αρχαίας Ακάνθου, θα συνεχιστεί με μία επίσκεψη στο Μουσείο της Νεκρόπολης και θα καταλήξει σε ένα τοπικό οινοποιείο, σε μία εκπληκτική τοποθεσία με θέα όλο τον Ακάνθιο Κόλπο και τον Άθωνα, για οινογευσία. Θα δοκιμάσουμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί συνδυασμένο άψογα με τοπικά εδέσματα.

Η διαδρομή της Αποκάλυψης

Η διαδρομή της Αποκάλυψης στελεχώνει το στοιχείο του νερού της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας. Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο μοναδικό μοναστήρι του Αγίου Όρους, τη Μονή Ζυγού (Φραγκόκαστρο), που βρίσκεται ακριβώς στα όρια του Αγίου Όρους. Πρόκειται για ένα αρχαίο αθωνικό μοναστήρι, το οποίο ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα και καταστράφηκε λίγο πριν το 1198. Μέσα από μια όμορφη βόλτα θα γνωρίσουμε την αθωνική αρχιτεκτονική και θα μάθουμε σημαντικά ιστορικά στοιχεία, σε ένα μέρος που απέχει μόλις ένα μέτρο από τα όρια του Αγίου Όρους. Η Μονή Ζυγού – ακόμα κι αν είναι ανενεργή σήμερα – είναι η μόνη αθωνική μονή στην οποία επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων του γυναικείου φύλου.

Έξω από τον φράχτη, μπορείτε να δείτε τη στήλη με το λογότυπο της UNESCO, η οποία σηματοδοτεί τον χαρακτηρισμό της Αθωνικής χερσονήσου ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η διαδρομή μας συνεχίζεται με επίσκεψη σε τοπική ζυθοποιία με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εκεί όχι μόνο θα απολαύσουμε ένα μίνι-διαδραστικό σεμινάριο παραγωγής μπύρας, γευσιγνωσία μπύρας σε πέντε ετικέτες μπύρας συνοδευόμενο από εκλεκτό ντόπιο τυρί, αλλά θα αντλήσουμε πληροφορίες για τις 7 σφραγίδες της Αποκάλυψης.

Καταρράκτες Βαρβάρας

Η διαδρομή προς τους Καταρράκτες Βαρβάρας, στελεχώνει το στοιχείο του νερού, της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας. Μέσα από έναν μοναδικό περίπατο μέσα στο καταπράσινο δάσος της Βαρβάρας , θα προσεγγίσουμε μία μοναδική τοποθεσία. Οι Καταρράκτες ποτίζουν ένα καταπράσινο τοπίο μέσα σε μία ειδυλλιακό τοπίο. Ηρεμία και αίσθηση απώλειας χρόνου καθώς εύκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί μυθολογικές θεότητες να γελάνε μέσα από τα δέντρα. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Βαρβάρας, όπου θα επισκεφτούμε τον γυναικείο συνεταιριστικό σύλλογο «Δρυάδες», οι οποίες μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μας κεράσουν ντόπια, παραδοσιακή σούπα και τοπικά εδέσματα.

Η διαδρομή του Αριστοτέλη

Η διαδρομή του Αριστοτέλη, στελεχώνει το στοιχείο του αέρα της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας. Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από τον χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, της γενέτειρας του Μεγάλου Φιλοσόφου, όπου θα γίνει μία περιήγηση η οποία θα καταλήξει σε μικρά μονοπάτια μέσα σε δασύλλιο. Οι πινακίδες που υπάρχουν στο χώρο, εντάσσουν τον επισκέπτη όχι μόνο στην ιστορικότητα του αλλά δίνουν πληροφορίες και για την χλωρίδα της περιοχής. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Άλσος Αριστοτέλη, στον οικισμό των Σταγείρων, όπου υπάρχει ο αδριάντας του Πανφιλόσοφου, μέσα σε ένα θεματικό πάρκο με διαδραστικά όργανα εμπνευσμένα από τα Φυσικά του Αριστοτέλη. Η θέα και στα δύο σημεία απλά κόβει την ανάσα.

Η Διαδρομή της Αρναίας

Η διαδρομή της Αρναίας, στελεχώνει το στοιχείο της γης της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας. Θα πραγματοποιηθεί μία περιήγηση στα σοκάκια της Αρχόντισσας της Ανατολικής Χαλκιδικής. Θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου, ένα κτίριο του 1812 , όπου το γυάλινο δάπεδο μας επιτρέπει να δούμε κτίσματα παλαιότερων ναών που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα. Στη συνέχεια μέσα από μία μοναδική διαδρομή πετρόκτιστων δρόμων και κτιρίων εμπνευσμένων από την αρχιτεκτονική του Αγίου Όρους, θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντικής , όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη ντόπια κουλτούρα μέσα από ένα ταξίδι ανά τους αιώνες. Επόμενη στάση, γευσιγνωσία μελιού σε μία τοπική πολυβραβευμένη επιχείρηση, όπου μας περιμένουν εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες μελιού, το τοπικό ποτό Μουντοβίνα καθώς και ένα μουσείο μελισσοκομικής τέχνης, όπου θα δούμε πως γίνονταν η παραγωγή μελιού τον προηγούμενο αιώνα. Καταλήγουμε στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, για ελεύθερο χρόνο. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με μικρά μονοπάτια υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής απασχόλησης των παιδιών με ιππασία.

“Wine Games” Κατάδυση και Οινική Γευσιγνωσία

Ανακαλύψτε την υποθαλάσσια κάβα τoυ οινοποιείου Domaine Agrovision, η οποία βρίσκεται στη Χαλκιδική και διαλέξτε τη δική σας φιάλη κρασιού ή ζητήστε από τους επαγγελματίες της κατάδυσης να βγάλουν μία φιάλη κρασιού για εσάς. Μία ιδιαίτερη κατάδυση στη μοναδική υποθαλάσσια κάβα της Χαλκιδικής. Οι υποθαλάσσιες συνθήκες διαμορφώνουν μία εντελώς διαφορετική γεύση, αφού η έλλειψη οξυγόνου κάτω από το νερό δεν επιτρέπει στο κρασί να κάνει τις ζυμώσεις που θα είχαν γίνει σε συνθήκες αέρα δημιουργώντας έτσι μία μια ιδιαίτερη και μοναδική γεύση, αφού η διαπερατότητα του φελλού επιτρέπει από ελάχιστα ως καθόλου εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν το κρασί.

Για αυτό και συνιστάται το κρασί να παραμείνει για τουλάχιστον δέκα λεπτά εκτός φιάλης πριν το καταναλώσετέ. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε; Μετά ακολουθήστε μας στο θρόνο του Ξέρξη, όπου μέσα σε ένα επιβλητικό σκηνικό, που ενισχύεται από τη θέα του Ακάνθιου κόλπου, του Αγίου Όρους και της Αμμουλιανής, θα δοκιμάσουμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικό οίνο (7 ετικέτες), συνδυασμένες με τοπικά finger food.

Some cool tips you should know

01.

Extra Tips

Η κατάδυση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πιο έμπειρους δύτες, καθότι υπάρχει υποθαλάσσια κάβα η οποία βρίσκεται στα 3 μέτρα και ακόμη μία στα 17 μέτρα βάθος.

02.

Highlights

Το ήπιο Μεσογειακό κλίμα, με μία μέση θερμοκρασία 14 C – 28 C, τα ελάχιστα ιζήματα, τα κρυστάλλινα νερά, η παρουσία ποσειδωνίας και η πλούσια βιοποικιλότητα, συνθέτουν ένα μοναδικό καταδυτικό προορισμό. Η περιοχή είναι ασφαλής για κατάδυση καθώς υπάρχει σχεδόν απουσία υποθαλάσσιων ρευμάτων, ενώ η ορατότητα εκτείνεται περισσότερο από τα 30 μέτρα!

03.

Cultural and history tips

Θα ενημερωθούμε για τον Ακάνθιο Οίνο, brand name της αρχαιότητας καθώς και για την ιστορία της περιοχής.

04.

What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

05.

Why do we use it?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Τιμή

Ρωτήστε την τιμή φιάλης της υποθαλάσσιας κάβας