Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

Γειτονιά

Μερικά χιλιόμετρα από το όρος Άθως όπου από το 958 μ.Χ. και με την έλευση του μοναχού Αθανασίου Αθωνίτη άρχισε να γεννιέται το μεγαλύτερο ορθόδοξο μοναστικό κέντρο «Το Άγιον Όρος», δίπλα στον τόπο γέννησης του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, και πάνω στην διώρυγα του Ξέρξη από όπου πέρασε ο στόλος του Πέρση βασιλιά , στις παρυφές του γραφικού χωριού Νέα Ρόδα όπου καθημερινά φεύγουν και έρχονται ψαροκάικα βρίσκεται το συγκρότημα aether green apartments.

Λίγα μέτρα μακριά τους βρίσκεται το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου καθημερινά αναχωρούν καραβάκια https://ammoulianilines.gr/ αλλά και βάρκες που νοικιάζονται (δεν απαιτείται δίπλωμα) για το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής την Αμμουλιανή. Ένα γραφικό μικρό νησάκι με υπέροχες αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά που μπορείς να απολαύσεις σε μια ολοήμερη εκδρομή http://en.mountathosarea.org/our-area/ammouliani-gr/ .

Το κατάλυμα απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα όρη Χολομώντας και Κάκκαβος, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα αρχέγονα δάση και τους καταρράκτες των ορεινών οικισμών της Μεγάλης Παναγίας, της Βαρβάρας, των Σταγείρων, της Στρατονίκης, του Παλαιοχωρίου μέσα από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αριστοτέλη και να επισκεφθεί τον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια https://issuu.com/catadvertisingsa/docs/routes_eastern_halkidiki

Δέκα λεπτά από τον οικισμό των Νέων Ρόδων, από το λιμάνι της Ουρανούπολης, αναχωρούν καθημερινά καραβάκια που περιηγουν τους τουρίστες στην δυτική πλευρά του Αγίου Όρους (το σπίτι της Παναγιάς) Aristotle Travel | Sailing along the coast of Mount Athos (mountathosarea.org) . Ο άνδρες μπορούν, κατόπιν αδείας που δίνεται από τα γραφεία των μοναστηριών, να εισέλθουν στην μοναστική κοινότητα και να φιλοξενηθούν στα μοναστήρια, να επικοινωνήσουν με τους ασκητές, να συμμετέχουν στις λειτουργίες των μονών και να περιηγηθούν στα μοναδικά δάση χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα Aristotle Travel | Pilgrimage Routes (mountathosarea.org).

Σημαντικός σταθμός αποτελεί και το Άλσος του Αριστοτέλη, το οποίο απέχει μόλις 30 λεπτά από το χωριό των Νέων Ρόδων και βρίσκεται στην γενέτειρα του αρχαίου φιλόσοφου τα Στάγειρα. Εκεί οι επισκέπτες θα παίξουν με τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που φιλοξενούνται στο χώρο του άλσους απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του κόλπου της Ιερισσού. Πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων, οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά».

Άλλοι σημαντικοί επισκέψιμοι χώροι: τα Αρχαία Στάγειρα, η Μονή Ζυγού λίγο έξω από την Ουρανούπολη, η Αρχαία Άκανθος στο χωρίο της Ιερισσού, το Κάστρο Νέπωσι νότια του Παλαιοχωρίου , ο Ρωμαϊκός τάφος στον δρόμο για την Μονή του Ζυγού, ο Βυζαντινός Πύργος του Προσφορίου στην Ουρανούπολη, ο Ιερός ναός του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία, η Αρχαία Ολυνθος, το Μουσείο υφαντικής στην Αρναία και το Αρχαιολογικό μουσείο του Πολυγύρου Ancient site & museums en by CATAD - Issuu.

Κοντινές Παραλίες

Νέα Ρόδα

Παραλία σε όλο το μήκος του οικισμού των Νέων Ρόδων, ρηχή και αμμώδης για παιδιά με ταβέρνες και καφενεία προς εξυπηρέτηση των τουριστών.

Βουλίτσα

Υπέροχος μικρός κόλπος με οργανωμένο beach bar και αμμώδη παραλία την οποία εκτός από το αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε και με τα πόδια ή με ποδήλατο μέσα από μια υπέροχη διαδρομή ανατολικά του χωριού με θέα στον κόλπο της Ιερισσού.

Κακούδια

Μόλις 12 λεπτά απο το Αether εμφανίζεται μπροστά σας το μαγευτικό σκηνικό μιάς μεγάλης παραλίας που συνδιάζει πεντακάθαρα νερά, σπυρωτή παχιά άμμο και μοναδικά λευκά βράχια. Το ιδιαίτερο «γλυπτό» της φύσης δίπλα στα διάφανα γαλανά νερά σας καλούν να απολαύσετε ένα τοπίο εξωπραγματικό.

Ξηροποτάμι

Μεγάλη αμμώδης οικογενειακή παραλία με θέα στην Αμμουλιανή και τα μικρά νησάκια Δρένια και ατελείωτα μέτρα για ελεύθερη τοποθέτηση ομπρέλας και καθισμάτων σε απόσταση 15 λεπτών από το aether.

Κομίτσα

Μοναδική παραλία με άμμο στα σύνορα με την Αθωνική πολιτεία και σε απόσταση 15 λεπτών από τον οικισμό των Νέων Ρόδων με το αυτοκίνητο, για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την γαλάζια θάλασσα και την ήρεμη και υπέροχη φύση του όρους Άθως, χωρίς beach bar.

Ιερισσός

Απέραντη και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία, δίπλα στο γραφικό χωριό της Ιερισσού. Oργανωμένη, με πλήρεις υποδομές για τους λουόμενους, αποτελεί μια εκδρομή απαραίτητη. Χρυσή αμμουδιά με καταπράσινα διάφανα νερά σας καλεί να την απολαύσετε. 5 λεπτά μακριά απο το Aether!

Αποστάσεις από το Aether

  • Από Θεσσαλονίκη 115χλμ
  • Από Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία 107χλμ
  • Από Ουρανούπολη 9,4χλμ
  • Από Ιερισσό 4,9χλμ
  • Από Τρυπητή 2χλμ
  • Από θάλασσα 450μ
  • Από φούρνο 450μ
  • Από super-market 550μ